Moet er een foto op je Engels CV in 2021?

Als je onzeker bent over een foto toevoegen op je Engels cv in 2020, kun je het beter niet doen. Vacatures vereisen bijna nooit foto’s behalve op het gebied van modelleren en acteren. Foto’s zijn meestal ongepast, vooral als je op zoek bent naar een baan op kantoor.

Waarom je GEEN foto moet toevoegen aan je CV.

Waarom zijn foto’s met cv’s vaak niet wenselijk? Veel bedrijven zijn van mening dat foto’s niet relevant zijn en ze willen niet dat hun personeelsmanagers onbewust beïnvloed worden door de uiterlijkheden van sollicitanten. Bovendien kan een bedrijf vrezen dat een afgewezen kandidaat het zal beschuldigen van discriminatie.

Bovendien wil je niet dat de lezer van je CV afgeleid wordt door de foto. Het klinkt misschien gek, maar de gemiddelde recruiter besteedt ongeveer zes seconden aan het nemen van een eerste beslissing over een cv, ongeacht of deze terzijde wordt geschoven of van dichterbij wordt bekeken. Die personen zouden je kwalificaties in die korte tijd moeten scannen, niet door je gezicht of  je haar te bestuderen.

Waarom je WEL een foto moet toevoegen aan je CV.

Een foto aan je Engels cv toevoegen kan je echter ten goede komen als je naar een baan streeft waar je contact hebt met klanten. Natuurlijk communiceren bankbediende, leveranciers van voedseldiensten, verkopers en vele anderen vaak met de klanten.
Hoewel werkgevers zulke mensen niet moeten inhuren op basis van de manier waarop ze eruitzien, kunnen je gelaatstrekken of persoonlijke stijl de interesse van een personeelsmanager heel goed vastleggen. Ik weet dat dit feit misschien oneerlijk lijkt, maar de menselijke aard kan soms oppervlakkig zijn.
Als je een foto gaat verzenden, is het handig als dit een foto is die een professionele fotograaf heeft gemaakt. Het zou ook een up-to-date headshot moeten zijn, met een geschikte outfit
Houd er ten slotte rekening mee dat bedrijfsregels en sociale normen in de loop van de tijd veranderen. Misschien zullen ze binnenkort onze lachende gezichten opnemen in onze sollicitaties. Tot die tijd zou ik aanraden om je foto’s op te slaan voor je sociale media als je niet op zoek bent naar een publieke functie.

Plaats een reactie