Hoe lang moet een Engels CV zijn?  

 

Hoe lang moet een Engels CV zijn?

Zelf een Engels CV opstellen kan moeilijk zijn. Het kan lastig zijn om de juiste woorden en woorden te verzinnen, maar het meest lastige is hoelang moet je CV zijn?. Een goed CV moet lang genoeg zijn om alle benodigde informatie te bevatten, maar niet zo lang dat de lezer in paniek raakt.

We gaan dieper in op het CV-schrijfproces, om uit te zoeken hoe lang je cv echt moet zijn.

Ongeschreven regels.

Er zijn een paar ongeschreven regels, die de neiging hebben om de lengte van de cv te definiëren voor ten minste de afgelopen jaren. De eerste, en misschien wel de meest gebruikelijke voor iedereen die een cursus voor loopbaanbegeleiding heeft gevolgd, is de regel van één pagina: het idee dat een goed CV nooit meer dan één pagina lang mag zijn. Hier zit wel enige vorm van logica achter, want een CV van een enkele pagina dwingt je om te gaan zitten en na te denken over wat belangrijk is en wat je kan weglaten.

De andere ongeschreven regel is de zogenaamde “zes-secondenregel”. Het idee hier is dat de gemiddelde recruiter. maar zes seconden aan je cv zal besteden. Je moet er dus voor zorgen dat je informatie ongeveer binnen die tijd kan worden overgedragen. Hoewel er geen harde bewijs is dat deze regel in de praktijk ook gebruikt wordt, is het een goed idee om te onthouden dat uw cv waarschijnlijk zal worden gelezen door een persoon die daar heel weinig tijd voor heeft/neemt. Hoe meer informatie je snel kunt communiceren, hoe beter

Voor wie is de CV bestemd?

Het is goed om die ongeschreven regels in gedachte te houden, maar deze zullen niet voor iedereen werken. Als je bijvoorbeeld op hoog niveau werkt, kun je op bijna geen enkele manier een CV creëren dat op één vel papier past. In dat geval wil je een uitgebreide lijst met kwalificaties geven om indruk te maken op de persoon die beslissingen. Vasthouden aan de ongeschreven regels zou niet alleen een slecht idee zijn – het zou een garantie zijn dat je niet zult worden aangenomen.

Zorg er altijd voor dat je de tijd neemt om te kijken naar andere veel voorkomende CV’s in jouw werk branche. In de regel komt de lengte van je CV overeen met de functie waarop je solliciteert. Als je een baan via een uitzendbureau kan krijgen, is een CV van enkele pagina voldoende. Als je vijf tot tien jaar hebt gewerkt, zijn twee pagina’s beter. Als je solliciteert naar een functie binnen een gespecialiseerde branche, wordt de inhoud van uw ervaring belangrijker dan de duur van de cv.

Hoelang moet je cv zijn?

Helaas is het antwoord echt ‘lang genoeg’. Zorg ervoor dat je een cv opstelt dat precies lang genoeg is om de lezer te overtuigen van jouw kunnen. Het is een goed idee om je te houden aan het formaat van één pagina in het begin van je carrière en je moet altijd ernaar streven om je cv zo kort te houden als de gemiddelde lengte in je veld. Met een beetje handigheid kun je ook een engelse CV waar alles in staat wat nodig is, om een aangenomen te worden bij de werkgever.

Voor meer tips over het schrijven van een Nederlands CV moet je gaan naar: www.sollicitatiecursus.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *