Hoe schrijf je een Engelse Sollicitatiebrief?

Een Engelse Sollicitatiebrief (cover letter) biedt jou de mogelijkheid om jevoor te stellen aan toekomstige werkgevers. Je Engelse sollicitatiebrief is je eerste kans om een ​​goede indruk te maken. Wanneer je veel sollicitaties verstuurd, kan het schrijven van sollicitatiebrieven een tijdrovend proces zijn.

Het schrijven van een Engelse sollicitatiebrief is een uitdaging.

Vaak vragen werkgevers een motivatie brief in de vacature. Soms doen ze dat echter niet. Dus, is het echt nodig om er een te schrijven als het niet verplicht is? Kortom, ja. je moet bijna altijd een sollicitatie brief met je aanvraag sturen, zelfs wanneer de werkgever dit niet vereist. Er zijn een paar uitzonderingen, die we hieronder zullen bespreken.

Ja, je hebt een sollicitatiebrief nodig

Als je echt een baan wilt, moet je absoluut een begeleidende brief schrijven. De begeleidende brief geeft je de kans om de werkgever, in jouw eigen woorden, je kwalificaties op te sommen en waarom jij de beste persoon voor de baan zou zijn. Een motivatie brief stuurt ook een bericht naar de werkgever dat je zeer geïnteresseerd bent in de baan. Je hebt de tijd genomen om de Engelse brief te schrijven, dus je laat het zien dat je erg gemotiveerd bent.

Het schrijven van een begeleidende brief geeft je de extra ruimte om gedetailleerd in te gaan op bepaalde informatie die je niet kunt gebruiken in jouw Engelse cv. Als je een vaardigheid of ervaring hebt die met name relevant is voor je nieuwe baan, kun je dit verder uitleggen in je Engelse sollicitatie brief. Gebruik een voorbeeld om je kwalificaties te bewijzen.

Degenen die geen begeleidende brief opstellen, worden gezien als minder gemotiveerd voor de baan. Het is in je eigen belang om er een op te stellen.

Wanneer je geen sollicitatiebrief hoeft op te sturen.

Er zijn een paar gevallen waarin u geen begeleidende brief zou moeten sturen.
Als de instructies voor de sollicitatie expliciet aangeven dat je geen sollicitatiebrief moet mee sturen.
Als je moet solliciteren via een online platform dat geen plek biedt om een ​​sollicitatiebrief te uploaden.
In deze gevallen hoef je, je geen zorgen te maken over het schrijven van een Engelse begeleidende brief. Als je geen tijd hebt om een ​​sterke Engelse sollicitatiebrief te schrijven, kun je beter helemaal geen Engelse sollicitatiebrief schrijven.

Hoe schrijf je een Engelse sollicitatiebrief.

Het schrijven van een goede sollicitatiebrief lijkt misschien moeilijk. Hier zijn een paar dingen waar je aan moet denken als je de jouwe schrijft om het te onderscheiden van de rest.

  • Wees beknopt. Houd je brief kort en neem niet meer dan één pagina op met tussen drie en vijf alinea’s. Iets langer kan misschien niet volledig worden gelezen
  • Pas je brief aan. Wijzig je cover letter zodat deze past op de positie bij de baan waar je op solliciteert.
  • Doe wat onderzoek naar het bedrijf en denk na over hoe je jouw vaardigheden aan hun behoeften zal voldoen. Probeer dit in je brief op te nemen.
  • Breng je vaardigheden onder de aandacht die verder gaat dan wat er in je Engels cv staat geschreven. Het laatste wat een werkgever in een begeleidende brief wil lezen, is een verhalende vorm van je Engelse cv.
  • Schrijf over specifieke voorbeelden die niet in je cv staan ​​of breid je Engels CV uit. je kan er ook voor kiezen om te schrijven over hoe je het bedrijf kunt helpen een groot probleem met een van jouw vaardigheden te verbeteren of op te lossen.
  • Injecteer wat persoonlijkheid in je brief. Elk ander deel van je aanvraag is redelijk saai en uniform. De Engelse sollicitatiebrief is jouw kans om jezelf voor te stellen en het bedrijf een voorproefje van je persoonlijkheid en communicatiestijl te geven. Mik op originaliteit.
  • Houd het professioneel. je kunt je sollicitatiebrief persoonlijker maken, terwijl je toch professioneel blijft. Tijdens het schrijven moet je je publiek begrijpen. Doe wat onderzoek om een ​​gevoel te krijgen voor de cultuur van het bedrijf waarvoor je solliciteert. Houd daar ook rekening mee bij het schrijven van je brief. Bedrijven willen iemand die past in hun bedrijfscultuur.
  • Proeflezen voordat je het verzendt. Zorg ervoor dat je de Engels sollicitatiebrief leest en herleest. Spelling- en grammaticafouten kunnen de kansen om een ​​sollicitatie gesprek af te leggen, verminderen. Controleer op fouten en bewerk ze voordat je de cover letter indient. je kan natuurlijk ook een familielid of een vriend vragen om het te lezen en te controleren op verkeerd gespelde woorden of verwarrende zinnen.

Plaats een reactie